Selecteer een pagina

Keuze?

door | 25 jun, 2021 | Inspirerende artikelen

Vaak wordt gezegd we hebben altijd een keuze. Maar is dat zo en wat wordt er dan mee bedoeld?

In haar boek De Keuze vertelt psycholoog Dr. Edith Eger over haar ervaringen in Auschwitz en hoe zij als 16 jarige Auschwitz heeft overleefd. Door het advies van haar moeder: “Niemand kan je je gedachten afnemen” maakte Edith de keuze om zich bij alle nare gebeurtenissen in zichzelf terug te trekken. In haar gedachten zat zij niet langer gevangen in een concentratiekamp waar het koud was, zij honger had en verscheurd was door verdriet. Vanuit dit persoonlijke toevluchtsoord kon zij andere voorstellingen maken waardoor zij in gedachten bevrijd was van alle ellende.

Onze gedachten en overtuigingen bepalen –en beperken vaak- hoe we ons voelen, wat we doen en wat we denken wat mogelijk is. De overtuigingen die ons gevangenhouden kunnen op unieke wijze naar voren komen en werken en bijdragen aan ons lijden. De basis van onze vrijheid is echter de kracht om te kiezen. Dit betekent dat je altijd een keuze hebt. Soms moet je dingen accepteren zoals ze zijn, je hebt bijvoorbeeld geen invloed op het weer. Maar je kunt in iedere situatie wel kiezen hoe je daar op reageert. Regent het bijvoorbeeld terwijl jij de hele dag buiten aan het werk bent, dan kun je je chagrijnig voelen maar je kunt er ook voor kiezen om je humeur er niet door te laten bederven. Geef je de hoop op of zie je een nieuwe kans? Schiet je in frustratie of zoek je naar alternatieven?
Je kunt niets veranderen aan wat je overkomt, maar je kunt wel kiezen hoe je ermee omgaat.
We hebben altijd het vermogen om te kiezen, het gaat er om wat we doen met onze ervaringen. Het is dan ook niet het belangrijkste wat ons overkomt maar wat we doen met onze ervaringen.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden de keuze gemaakt om mij verder te ontwikkelen en te verdiepen in energetische therapie. De aanleiding om te veranderen was dat mijn lichaam duidelijk aangaf zo niet meer verder te kunnen. Ik voelde van binnenuit dat ik klaar was voor verandering. Ik heb ervoor gekozen om energetische behandelingen ondergaan en hard aan mijzelf te werken. Ik heb ervoor gekozen de vierjarige opleiding Essentie therapeut te volgen en mijn eigen praktijk te starten. Omdat ik ook in de opleiding ervoor heb gekozen door allerlei processen heen te gaan voel ik mij zoveel lichter en luchtiger en bevrijd. Dankbaar dat ik deze keuzes heb gemaakt.

Voel jij van binnenuit dat jij wilt veranderen en zekerder in het leven wilt staan? Welke keuze maak jij?

 

Over Ria

Als Essentie-therapeut heb ik een expertise ontwikkeld in het achterhalen van de oorzaak van een klacht of onbalans. Ik begeleid jou graag zodat jij inzicht krijgt in- en je bewust wordt van de oorzaak van jouw klacht of onbalans zodat jij kunt helen en weer voluit kunt leven!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin