Selecteer een pagina
Home » Blog » Tips en Tools » Etherische olie: wat kun je daarmee?

Etherische olie: wat kun je daarmee?

door | 25 jun, 2021 | Tips en Tools

Al duizenden jaren worden etherische oliën gebruikt voor medische en cosmetische doeleinden. Maar wat zijn etherische oliën en hoe kunnen zij bijdragen aan het herstel van het natuurlijk evenwicht in het lichaam?

Wat zijn etherische oliën en hoe wordt het verkregen?
Etherische olie wordt altijd uit verschillende delen van de planten gehaald. Het kan uit de wortels, het hout, de bladeren, de bloemen, de zaden en de vruchten worden onttrokken. Dit kan op verschillende manieren, bijv. door waterdampdestillatie, door persen, door effleurrage of door oplossing. Een goede etherische olie is van natuurlijke afkomst, is zuiver plantaardig (dus niet vermengd), is 100% van de plant, er is niets toegevoegd of afgehaald tijdens de destillatie en tijdens het groeiproces is niets toegevoegd (biologisch geteeld).

Hoe werken etherische oliën?
Etherische olie werkt op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Elke olie heeft dan ook een lichamelijke werking waarmee je kwalen en klachten te lijf kunt gaan maar ook een psychische werking waarmee je dingen uit het verleden kunt verwerken.
Als je olie verdampt in water, op een zakdoek druppelt of verstuift door een verstuiver bereiken de geurmoleculen de neus, via de neus onze hersenen en via het hormonaal systeem bereiken de moleculen met werkzame stoffen ons hele lichaam en daarmee de plaatsen die ziek of zwak zijn. De geurmoleculen bereiken ook ons energieveld. Via onze aura en chakra’s bereiken de oliën ons energetisch systeem. Via het energetisch systeem kunnen we alle drie aspecten weer versterken, reinigen of anderszins beïnvloeden (fysiek, mentaal, emotioneel). Op deze manier geven oliën je vertrouwen als dat nodig is, het helpt je bewust te worden van allerlei processen en het kan je helpen eventuele zaken te verwerken, ze helpen je in je groeiproces.
Er zijn vele gebruikersmogelijkheden die voornamelijk op de persoon wordt toegepast. Dat betekent dat twee personen met dezelfde klachten twee heel verschillende aromabehandelingen kunnen ondergaan. Voor elke klacht is geen standaard olie. Iedere olie draagt nl. een boodschap met zich mee, een zogenaamde energetische blauwdruk. Dit betekent dat bij dezelfde klacht de ene persoon een hele andere olie nodig heeft dan de andere. Wat voor de één een oorzaak is voor bijvoorbeeld het krijgen van hoofdpijn kan voor de ander een hele andere oorzaak hebben. Dit vraagt dan ook een persoonlijke aromatherapie.

Hoe kun je etherische olie toepassen?
Etherische olie kun je op verschillende manieren toepassen:
o Verdampen in bijvoorbeeld een diffuser of brander
o Druppelen op o.a. een zakdoek, kussensloop etc.
o Toevoegen aan een plantenolie (bijvoorbeeld amandelolie, jojobaolie etc.) om te masseren
o Toevoegen aan neutrale lotions, shampoos, badschuim etc.
o Klei- of leemkompressen op wonden, slecht genezende huid, eczeem etc.
o Voetbaden
o In bad

Etherische olie kan niet direct op de huid worden toegepast. Voor massage dien je de olie altijd toe te voegen aan een vette plantenolie.

 

Over Ria

Als Essentie-therapeut heb ik een expertise ontwikkeld in het achterhalen van de oorzaak van een klacht of onbalans. Ik begeleid jou graag zodat jij inzicht krijgt in- en je bewust wordt van de oorzaak van jouw klacht of onbalans zodat jij kunt helen en weer voluit kunt leven!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin